Väntad seger för SSK som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för SSK, och så blev det också när det formstarka laget mötte Bik Karlskoga på bortaplan. Efter segersiffrorna 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning har nu SSK fyra raka segrar. Bik Karlskoga har fem förluster i rad i Hockeyallsvenskan.

Segermålet för SSK stod Sebastian Dyk för efter bara 26 sekunder i förlängningen.

Första perioden blev mållös. Bik Karlskoga gjorde 1-0 genom Jesper Norbäck efter 1.23 i andra perioden.

SSK kvitterade till 1-1 genom Filiph Engsund tidigt i perioden av perioden. Efter 2.09 i tredje perioden gjorde SSK 1-2 genom Dominic Turgeon.

Efter 11.47 av matchen kunde Otto Stenberg gjorde 2-2 för Bik Karlskoga. JVM-stjärnan gjorde alltså direkt mål i sin första match för Karlskoga sedan utlåningen från Frölunda.

SSK kunde dock avgöra till 2-3 med 34 sekunder kvar av matchen genom Sebastian Dyk.

Det här var Bik Karlskogas tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SSK:s sjätte uddamålsseger.

För Bik Karlskoga gör resultatet att laget nu ligger på tionde plats i tabellen, medan SSK är på andra plats.

Bik Karlskoga möter Djurgården i nästa match borta fredag 9 februari 19.00. SSK möter samma dag AIK hemma.