Underläge i tredje perioden – då vände Östersunds IK och vann

Hemmalaget Kalmar hade greppet inför tredje perioden och ledde med 2-1 i Hockeyallsvenskan. Men Östersunds IK vände på matchen och vann till slut med 3-2.

– Surt ikväll. Spelmässigt är det ändå en ganska schysst insats från vår sida. Vi är såklart missnöjda med resultatet, vi hade behövt ta till vara på momentumet vi har, och när vi för spelet i cirka 40 minuter i mitten av matchen. Lyckas inte den här gången dock, något att lära oss utav, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala.

Anton Öhman slog till 15.49 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Kalmar gjorde 1-0 genom Kim Strömberg efter 2.00 i andra perioden.

Tidigt i perioden av perioden kunde Fredrik Strömgren gjorde 1-1 för Östersunds IK.

Efter 13.42 gjorde Kalmar 2-1 genom Teemu Väyrynen. 15.10 in i tredje perioden slog Sebastian Fakt till på pass av Josef Ingman och Daniel Öhrn och kvitterade för Östersunds IK.

Efter 15.49 nätade Anton Öhman framspelad av Andreas Söderberg och Henrik Marklund och avgjorde matchen. Öhman fullbordade därmed lagets vändning.

För tabellens utseende betyder det här att Kalmar ligger på sjunde plats medan Östersunds IK har niondeplatsen.

I nästa match, fredag 13 oktober 19.00, har Kalmar Björklöven hemma i Hatstore Arena, medan Östersunds IK spelar borta mot Tingsryd.