Tingsryd besegrade Kalmar med knapp marginal

Det blev uddamålsseger för bortalaget Tingsryd i matchen mot Kalmar i Hatstore Arena. Laget vann fredagens match i Hockeyallsvenskan med 3-2 (2-1, 0-0, 1-1). Segermålet för Tingsryd stod Gabriel Säll för 12.34 in i tredje perioden.

– Vi är inte nöjda med vår första period. Vi blir bättre, och bättre ju längre matchen lider, jobbar mycket noggrannare i spelet utan puck sista 40, vilket leder till positiva bieffekter. Tyvärr biter det oss i baken att vi inte hade samma kvalité i den aspekten över hela matchen, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala efter matchen.

Första perioden var jämn. Kalmar inledde bäst och tog ledningen genom Arvid Hurtig efter 1.06, men Tingsryd kvitterade genom Joachim Nermark. Och Tingsryd hann också ta ledningen, genom Felix Olsson.

Andra perioden blev mållös. 10.47 in i tredje perioden slog Kim Strömberg till på pass av Martin Schreiber och Jimmy Andersson och kvitterade för Kalmar.

12.34 in i perioden nätade Tingsryds Gabriel Säll framspelad av Jonatan Harju och Felix Olsson och avgjorde matchen för Tingsryd.

Det här var Kalmars nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Tingsryds åttonde uddamålsseger.

Det här betyder att Kalmar ligger på nionde plats i tabellen, och Tingsryd är på tolfte plats.

Söndag 11 februari spelar Kalmar hemma mot SSK 18.00 och Tingsryd mot AIK hemma 15.00 i Dackehallen.