Södertäljes missräkning – tappade poäng mot jumbon

SSK:s väg till seger mot Tingsryd borta i Hockeyallsvenskan blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Nolan Stevens spelade en avgörande roll för SSK när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

241018 Södertäljes tränare Magnus Bogren under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Östersund den 18 oktober 2024 i Södertälje. Foto: Sara Damne / BILDBYRÅN / kod SD / SD0016

Segern var SSK:s sjunde på de senaste åtta matcherna.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var det SSK som var vassast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Egor Polin och Daniel Norbe. Tingsryd reducerade och kvitterade till 2-2 genom Joel Svensson och Teemu Tallberg i tredje perioden. Det sista målet kom med 3.46 kvar att spela. I förlängningen tog det 3.39 innan SSK avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Nolan Stevens, på pass av Carter Souch.

Det här var Tingsryds andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SSK:s tredje uddamålsseger.

Tingsryd ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan SSK är på andra plats.

I nästa match möter Tingsryd Mora borta och SSK möter Oskarshamn hemma. Båda matcherna spelas fredag 25 oktober 19.00.