SSK vann toppmötet mot AIK med 4-2

SSK tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot AIK i Hockeyallsvenskan på fredagen med 4-2 (1-1, 1-1, 2-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Efter fem segrar i rad för AIK tog det stopp. SSK tog i stället femte segern i rad.

Första perioden var jämn. SSK inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Marcus Eriksson efter 2.51, men AIK kvitterade genom Richard Gynge bara tre minuter senare. AIK tog ledningen med 1-2 genom Rasmus Rudslätt efter 1.57 i andra perioden.

SSK kvitterade till 2-2 genom Dominic Turgeon med 2.39 kvar att spela av perioden. SSK startade tredje perioden bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Viktor Liljegren och Marcus Eriksson och avgjorde matchen.

Det här betyder att AIK ligger på fjärde plats i tabellen, och SSK är på andra plats.

Söndag 11 februari spelar SSK borta mot Kalmar 18.00 och AIK mot Tingsryd borta 15.00 i Dackehallen.