SSK vann efter stark vändning mot Bik Karlskoga

Bortalaget Bik Karlskoga ledde matchen mot SSK, men i andra perioden fick SSK rejäl utdelning. Laget gjorde tre raka mål, och Bik Karlskoga orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 6-2 (1-1, 3-0, 2-1) i matchen i Hockeyallsvenskan.

Segern var SSK:s åttonde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. Bik Karlskoga inledde bäst och tog ledningen genom Albin Eriksson efter 14.36, men SSK kvitterade genom Filiph Engsund bara två minuter senare. SSK spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Ludwig Blomstrand, Linus Videll och Jacob Bjerselius. SSK gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 4-1 till 6-1, målen av William Wiå och Olli Vainio, och punkterade matchen.

Viktor Lennartsson reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Bik Karlskoga. SSK tog därmed en stabil seger.

SSK stannar därmed på fjärde plats, och Bik Karlskoga på tolfte plats, i tabellen.

I nästa match möter SSK AIK borta och Bik Karlskoga möter Västervik borta. Båda matcherna spelas onsdag 6 december 19.00.