Seger för Björklöven efter vändning mot Kalmar

Bortalaget Kalmar hade ledningen efter första perioden i matchen mot Björklöven, men efter första pausen fick Björklöven rejäl utdelning. Laget gjorde tre raka mål, och Kalmar orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 4-2 (0-1, 3-0, 1-1) i matchen i Hockeyallsvenskan.

Kalmars tränare Viktor Tuurala om matchen:

– Vi gillar vår första period, och mycket egentligen fram till kvitteringen. Därifrån svänger momentum i matchen och vi lyckas inte vrida tillbaka det. Tredje är chanser åt båda håll, men vi lyckas inte komma ikapp. Andra perioden är avgörande för utfallet, vi hade behövt få något med oss där.

Kalmar tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Teemu Olavi Lepaus på pass av Linus Skager. Björklöven vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-1 till 3-1 i andra perioden. Efter 3.04 i tredje perioden ökade Björklöven på till 4-1 genom Maxime Fortier.

Kalmar reducerade dock till 4-2 genom Teemu Olavi Lepaus när bara en minut återstod att spela, och gav matchen spänning sista 55 sekunderna.

Liam Dower Nilsson gjorde ett mål för Björklöven och två målgivande passningar.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Björklöven med 15–12 och Kalmar med 13–11 i målskillnad.

Björklöven stannar därmed på sjätte plats, och Kalmar på sjunde plats, i tabellen. Så sent som den 3 februari låg Kalmar på elfte plats i tabellen.

Björklöven tar sig an Västerås i nästa match hemma fredag 23 februari 18.00. Kalmar möter Västervik hemma onsdag 21 februari 19.00.