Ryck i sista perioden avgjorde för Brynäs hemma mot Almtuna

En jämn match mellan hemmalaget Brynäs och gästande Almtuna avgjordes först i tredje perioden. Då drog Brynäs ifrån och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 4-2 (2-1, 0-1, 2-0).

Brynäs började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 14 sekunder slog Jacob Blomqvist till framspelad av Linus Ölund och Oskar Kvist.

Almtuna kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.51 nätade Ludvig Georgsson assisterad av Alexander Ljungkrantz och Elliot Ekmark.

Brynäs tog ledningen på nytt efter 12.32, genom Kasper Larsen på pass av Oliver Tärnström och Jack Kopacka.

Efter 12.49 i andra perioden nätade Elliot Ekmark, på pass av Oliver Kandergård och Ludvig Georgsson och kvitterade för Almtuna. Brynäs startade tredje perioden bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Simon Robertsson och Linus Ölund och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Brynäs med 15–18 och Almtuna med 13–13 i målskillnad.

Resultatet innebär att Brynäs fortsätter toppa tabellen och Almtuna ligger på åttonde plats i tabellen.

I nästa match möter Brynäs SSK hemma och Almtuna möter Mora hemma. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 19.00.