Östersunds IK:s svit: åtta matcher i rad utan seger efter 3-7 mot Björklöven

Matchen i Östersund Arena blev den åttonde i rad utan seger för Östersunds IK när laget mötte Björklöven i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 3-7 (1-3, 0-1, 2-3).

Östersunds IK tog ledningen efter 6.07, genom Fredrik Strömgren assisterad av Sebastian Benker och Isak Mantler.

Björklöven kvitterade till 1-1 efter 13.29, när Alexander Wiklund fick träff på pass av Joel Mustonen.

Laget tog också ledningen efter 14.32, genom Maxime Fortier framspelad av Malte Sjögren.

Björklöven ökade ledningen till 1-3 efter 16.00, när Scott Pooley hittade rätt på pass av Nicolai Meyer och Myles Powell.

Efter 6.49 i andra perioden nätade Alexander Wiklund återigen, på pass av Nicolai Meyer och Jesper Lindgren och gjorde 1-4. Björklöven vann också tredje perioden 2-3 och matchen slutade 3-7.

Alexander Wiklund gjorde två mål för Björklöven och ett assist, Nicolai Meyer hade tre assists och Myles Powell stod för tre poäng, varav två mål.

Björklövens nya tabellposition är tredje plats, medan Östersunds IK är på 14:e och sista plats.

Östersunds IK tar sig an AIK i nästa match hemma onsdag 20 december 19.00. Björklöven möter Mora borta onsdag 27 december 19.00.