Oskarshamn besegrar Visby/Roma efter straffar

Efter tre raka uddamålsförluster mot SHL-motstånd fick Oskarshamn slutligen ta försäsongens första seger. Detta efter en straffseger mot Visby/Roma under lördagen.

Tack vare powerplay-mål från nyförvärven Liam Hawel och Michael Joyaux kunde Oskarshamn gå till den första periodvilan med en 2–0-ledning. Därefter stod hemmalaget Visby/Roma, som är hemmahörande i Hockeyettan, för en vändning då man halvvägs in i den tredje perioden hade skaffat sig en 3–2-ledning.

En kvittering från Rögle-lånet Felix Nilsson såg emellertid till att matchen gick till förlängning och sedermera straffar, där Nilsson tillsammans med Kade Landry överlistade Filip Lindblad i Visby/Roma-målet och således säkrade 4–3-segern för Oskarshamn.

Första segern under försäsongen

Segern är Oskarshamns första under försäsongen, efter att man innan dagens match förlorat tre raka matcher med uddamålet mot SHL-motstånd i form av Linköping (1–2 efter straffar), Malmö (1–2 efter straffar) och HV71 (3–4).

Oskarshamn lämnar nu Gotland efter tre matcher och fortsätter försäsongen på hemmaplan, då man tar emot allsvenska konkurrenten Kalmar om en och en halv vecka.

TV: Viktor Arvidssons förväntningar på Edmonton