Nybro starkast – avgjorde i förlängningen mot AIK

Det blev en riktigt tajt match när AIK tog emot Nybro i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (3-0, 0-1, 0-2, 1-0). Hugo Fransson spelade en avgörande roll för Nybro när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann AIK med hela 6-0.

Nybro spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Adam Persson, Aleksi Ainali och Maxim Golod. Efter 11.34 i andra perioden slog Richard Gynge till, på pass av Zion Nybeck och Eric Norin och reducerade åt AIK. Efter 12.21 i tredje perioden reducerade AIK:s Ole Einar Egeland Andersen på nytt framspelad av Richard Gynge och William Ignberg Nilsson.

14.46 in i tredje perioden nätade AIK:s Arvid Degerstedt på pass av Oskar Magnusson och kvitterade för AIK.

I förlängningen tog det 3.44 innan Nybro avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Hugo Fransson, på pass av Eero Savilahti.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, AIK med 16–18 och Nybro med 14–14 i målskillnad. Det här var AIK:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nybros femte uddamålsseger.

Nybros nya tabellposition är sjätte plats, medan AIK är på femte plats.

AIK möter SSK i nästa match hemma onsdag 6 december 19.00. Nybro möter samma dag Almtuna hemma.