Nybros skräll – besegrade Björklöven på bortaplan

Efter nio segrar i rad i Hockeyallsvenskan för Björklöven så tog vinstsviten slut hemma mot Nybro. Matchen på fredagen i Visionite Arena slutade 4-5 (2-1, 1-1, 1-2, 0-1) efter förlängning. Det var första förlusten i serien för Björklöven.

Maksim Semjonov slog till 2.19 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Björklöven startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.43 slog Oscar Tellström till assisterad av Liam Dower Nilsson och Mathew Maione.

Nybro kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.44 slog Anton Svensson till på pass av Hugo Gabrielson och Kevin Karlsson.

Björklöven tog ledningen på nytt efter 11.06, när Liam Dower Nilsson slog till framspelad av Mathew Maione och Gustav Possler.

Efter 6.12 i andra perioden slog Marcus Bergman till, på pass av Emil Forslund och kvitterade för Nybro.

Björklövens Axel Ottosson gjorde 3-2 efter 6.51 framspelad av Maxime Fortier och Lucas Lagerberg.

Nybro kom tillbaka två gånger om

11.07 in i tredje perioden slog Emil Forslund till framspelad av Jesper Mångs och Julius Bergman och kvitterade för Nybro.

14.55 in i perioden nätade Björklövens Fredrik Forsberg på pass av Marcus Nilsson och gav laget ledningen för Björklöven.

Efter 15.56 nätade Jesper Mångs framspelad av Albin Udd och Julius Bergman och kvitterade för Nybro.

I förlängningen tog det 2.19 innan Nybro också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Maksim Semjonov, på pass av Anton Svensson och Hugo Gabrielson.

Det här var Nybros andra uddamålsseger.

Resultatet innebär att Björklöven fortsätter toppa tabellen och Nybro ligger på nionde plats i tabellen. Så sent som den 10 oktober låg Nybro på 13:e plats i tabellen.

På onsdag 23 oktober 19.00 spelar Björklöven borta mot Oskarshamn, och Nybro hemma mot Almtuna.