Nybro avgjorde i förlängningen mot Västerås

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Nybro avgöra den jämna matchen hemma mot Västerås i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0). Matchhjälte blev Rihards Marenis, som gjorde det avgörande målet 47 sekunder in i förlängningen.

Vinsten mot Västerås innebär att Nybro har sex segrar i rad på hemmaplan.

Nybro tog ledningen efter 19.23, genom Jacob Grönhagen framspelad av Juho Liuksiala och Janne Väyrynen. Efter 14.21 i andra perioden nätade Kalle Holm, på pass av Maksim Semjonov och Filip Eriksson och gjorde 2-0. Västerås reducerade och kvitterade till 2-2 genom Kyle Topping och Shane Gersich i tredje perioden. Det sista målet kom med 55 sekunder kvar att spela.

Nybro kunde dock avgöra till 3-2 med 13 sekunder kvar av matchen genom Rihards Marenis.

Nybro har två segrar och tre förluster och 18–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås har fem förluster och 11–20 i målskillnad. Det här var Nybros nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerås nionde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Nybro ligger kvar på sjunde plats och Västerås på elfte plats i tabellen.

I nästa match möter Nybro Djurgården borta och Västerås möter Bik Karlskoga hemma. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 19.00.