Ännu en otäck smäll har delats ut i Liljas Arena.
Nybros Anton Svensson fick ta en tidig dusch efter matchstraff i 1–2-förlusten.

Anton Svensson får matchstraff. Foto: TV4 (skärmdump).

I fredags hann pucken inte vara i spel länge innan Tingsryd Linus Hedman låg knockad på isen. Ambulans tog sig sedan in på isen och mötet avbröts. Idag (måndag) bjöds det på ett till ordentlig smäll i Liljas Arena.

Nybros Anton Svensson fick iväg ett skott och fullbordade sedan sin åkning med en tackling på Västerås, Erik Flood. Smällen såg ut att ta mot huvudet efter backen frånvändning intill sargen och fick domarna att granska det hela i båset. Till slut kom beskedet att Svensson spelat klart, cirka fem minuter in i den andra perioden.

Alex Ciernik hade gett hemmalaget ledningen endast en minut innan smällen. En ledning som även stod sig efter att man spelat av utvisningen som följt matchstraffet.

– För dåligt. Allt saknades. Pucktempo, skott, skärpa. Vi är inte där jag tycker att vi ska vara. Vi måste upp i tredje perioden, säger Västerås-kaptenen Konstantin Komarek till TV4.

Avgjorde efter kaxiga svaret

“Vi vinner” hade Komarek kaxigt sagt i slutet av sin intervju efter andra perioden – och i slutändan var det just han som avgjorde.

Jimmie Jansson Lorek satte 1–1 med 24 sekunder kvar av ordinarie tid innan Komarek jublade över ett 2–1-mål 47 sekunder in i förlängningen.

TV: Hampus Plato nobbade SHL-klubbarna: “Då hade jag tagit det”