Ny förlust för Västerås – tunga sviten förlängd mot Östersunds IK

Matchen i ABB Arena Nord på fredagen blev den åttonde raka utan seger för Västerås när laget mötte Östersunds IK i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 2-4 (0-1, 1-2, 1-1).

Matchen var länge mållös. Östersunds IK ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 4.47 i slutet av perioden av Erik Rainersson och Viktor Granholm. Östersunds IK ökade ledningen till 0-3 genom Anton Öhman efter 1.53 i andra perioden.

Efter 12.31 av perioden kunde Konstantin Komarek göra 1-3 för Västerås. Västerås reducerade dock på nytt till 2-3 genom Erik Flood tidigt i tredje perioden av matchen.

Östersunds IK kunde dock avgöra till 2-4 med 6.27 kvar av matchen genom Sebastian Benker.

Västerås har fem förluster och 11–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Östersunds IK har två vinster och tre förluster och 10–12 i målskillnad.

Västerås stannar därmed på tolfte plats, och Östersunds IK på 13:e plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Västerås är Tingsryd. Lagen möts tisdag 20 februari 19.00 i Dackehallen. Östersunds IK tar sig an Brynäs hemma onsdag 21 februari 19.00.