Mora avgjorde i straffläggningen hemma mot Almtuna

Det blev en riktigt tajt match när Mora tog emot Almtuna i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först efter straffar, där hemmalaget var starkast, och slutresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0). Ludvig Levinsson blev hjälte i straffläggningen.

Därmed har Mora vunnit fyra matcher i rad i Hockeyallsvenskan.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 15.31 in i andra perioden som Mora tog ledningen genom Kristoffer Gunnarsson assisterad av Petter Vesterheim och Roope Laavainen.

8.35 in i tredje perioden slog Oscar Birgersson till framspelad av Alexander Ljungkrantz och Carl Wassenius och kvitterade för Almtuna. I straffläggningen var det Mora som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Ludvig Levinsson för.

Förlusten var Almtunas tredje uddamålsförlust.

Mora ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Almtuna ligger på sjunde plats.

I nästa match möter Mora Kalmar hemma och Almtuna möter Östersunds IK borta. Båda matcherna spelas onsdag 18 oktober 19.00.