Missnöjet – trots segern: “För mycket upp och ner”

Det var visan för Djurgården hela vägen mot Kalmar – fram till Marcus Krügers övertidsavgörande.
– Den spelformen är vi nöjda med, men… börjar kaptenen i TV4 efter 4–3-matchen.

Marcus Krüger avgör. Foto: Bildbyrån & TV4.

Redan inför toppmötet med Kalmar hade Djurgården bevisat sig som ett av allsvenskan bästa lag i powerplay – och så gjorde man även när pucken släppts.

1–1, 2–1 och 3–3 kom i spelformen, men när det var dags för ett avgörande var det i numerärt underläge som kapten, Marcus Krüger, klev fram. Stjärnan överlistade en annars storspelande Blake Pietila efter pass av Hugo Blixt och fick jubla över 4–3-segern.

– Det är viktiga poäng när vi tar det till övertid, men sen när vi väl är där gör han ett jättespel så att jag kommer fri. Skönt att sätta dit den, säger Krüger till TV4 och fortsätter om lagets insats:
– Egentligen fyra mål i special teams. Den spelformen är vi nöjda med, men fem mot fem är det lite för mycket upp och ner som gynnar deras spel. Det är något som behöver bli bättre framöver.

Tre fullträffar i powerplay: “Farliga oavsett”

Det blev dock inte en helt lätt match eller start för hemmalaget. Slarv i försvarsspelet gav friläge för Gabriel Olsson som tryckte in pucken mellan benskydden på Hugo Hävelid till 1–0 för Kalmar i den första perioden.

Därefter tryckte Djurgården på för en kvittering och hade både skott i ramen och i masken på Pietila. Till slut trillade 1–1 in efter att Linus Klasen vispat fram en pass, Victor Eklund avlossat ett skott och Dick Axelsson petat in returen. Allt kom i powerplay med drygt två minuter kvar att spela av första perioden.

– När vi tappar puckar och inte spelar vårt spel är de bra. Skönt att vi hänger en i powerplay, sade Daniel Brodin till TV4 efter första 20.

I den andra kom chansen återigen i powerplay för hemmalaget. Hampus Larsson nätade för andra matchen i rad och konstaterade att man fortsatt är starka i spelformen.

– Det är skönt att puckarna går in nu. Vi får hoppas att det håller i också, säger han till TV4 om sin egna form och fortsätter:
– Det är två bra enheter där båda kan göra mål och är farliga oavsett vilken match det är.

Eklund räddade poängen

Golovkovs såg sedan till att Valdemar Johansson kunde styra in 2–2 inom tre minuter, och plötsligt var det återigen helt jämnt på resultattavlan.

Stockholmarna fick, ja ni gissade rätt, en ny chans i powerplay i den tredje perioden, men istället för 3–2 framåt fick man senare Matt Fonteyne sätta sitt första mål i Kalmar efter en öppnande pass över hela isen från A.J. Vanderbeck. Pucken gled in mellan benen på Hävelid även denna gång och bortalägret hade vänt på steken.

Då hände det som inte fick hända för Kalmar. En utvisning och därmed snabbt 3–3 på tavlan. Nu från Victor Eklunds klubba med drygt två minuter kvar.

Målet gav Djurgården energi in i den tredje perioden där Krüger avgjorde i spel tre mot fyra.