Matchen mellan Karlskoga och Örebro bröts – sen vann BIK

Matchen mellan BIK Karlskoga och Örebro bröts under flera minuter. Detta efter att pyroteknik förekommit på läktarplats – och ett knallskott kastats in på isen. När matchen väl återupptogs var Karlskoga starkast.

Träningsmatchen, tillika rivalmötet, mellan BIK Karlskoga och Örebro var bara några minuter gammal när ett knallskott kastades in på isen från läktarplats, vilket fick flera spelare att reagera. Domaren tvingades bryta matchen efter det inkastade föremålet.

Matchen var avbruten i närmare en kvart innan man kände att det var läge att återuppta den.

BIK Karlskoga vann

När matchen väl återupptogs var det allsvenska Karlskoga som var starkast. De vann matchen med 4-3. Fjolårets succéspelare Hampus Plato gjorde 1-0 i den andra perioden innan Måns Krämer utökade till 2-0. Därefter slog stjärnvärvningen Patrik Karlkvist till och satte sitt första mål för Örebro, när han reducerade till 2-1. Innan perioden var över hade Christoffer Jansson gjort 3-1 för hemmalaget.

I upptakten av den tredje perioden slog Karlkvist till igen och reducerade till 3-2, men Simen Andre Edvardsen såg till att BIK åter hade ett tvåmålsövertag när han gjorde 4-2. David Quenneville reducerade sedan till 4-3, men någon kvittering kom aldrig.

I stället kunde BIK Karlskoga knipa en prestigevinst mot SHL-klubben.

TV: Avslöjar stjärnans oväntade fobi