Målfest när Björklöven krossade Timrå i Lill-Strimma-hallen

Björklöven hade inga problem med Timrå i HockeyAllsvenskan norra, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-1 (1-1, 5-0, 3-0).

– Ja vi startar matchen starkt och tar ledning. Tyvärr tar vi slut på energi men vi laddar om inför dubbelmöte i morgon och söndag, kommenterade Timrås tränare Georgina Farman efter matchen.

Första perioden var jämn. Timrå inledde bäst och tog ledningen genom Clare Conway efter 15.12, men Björklöven kvitterade genom Kate Randazzo i slutet av perioden. Björklöven spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-6 genom mål av Maren Knudsen, Vega Munhoz, Majken Gunnarsson, Klara Edblom och Lotte Pedersen. Och det var bara början. Björklöven fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Majken Gunnarsson, Selina Aho och Nova Segerljung Svanefjord.

Kate Randazzo och Vega Munhoz gjorde båda ett mål och två assist för Björklöven.

Båda lagen har haft en tuff start på serien. Björklöven tog nu sin första seger och Timrå är helt utan poäng.

Timrå tar sig an Skellefteå i nästa match borta lördag 13 januari 15.30. Björklöven möter Färjestad hemma lördag 20 januari 16.00.