Klasen och Krüger säkrade segern för Djurgården mot Bik Karlskoga

Djurgårdens väg till seger mot Bik Karlskoga borta i Hockeyallsvenskan blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Djurgården avgöra till 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Linus Klasen innan Marcus Krüger avgjorde.

Marcus Krüger slog till efter bara 14 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Första perioden var jämn. Bik Karlskoga inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Hampus Plato efter 1.23, men Djurgården kvitterade genom Daniel Glad efter 6.40. Efter 7.52 i andra perioden slog Viktor Lang till, framspelad av Jesper Kokkonen och Theodor Pistek och gav Bik Karlskoga ledningen. Bik Karlskoga gjorde 3-1 genom Gustaf Thorell efter 15.35 i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Djurgården gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 3-1 till ledning med 3-4 inom bara 2.48. 3-3-målet kom med bara 01.06 kvar att spela. Och med 46 kvar kom också 3-4.

Marcus Krüger gjorde ett mål för Djurgården och spelade fram till två mål.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Bik Karlskoga med 15–15 och Djurgården med 17–21 i målskillnad. Det här var Bik Karlskogas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Djurgårdens fjärde uddamålsseger.

Djurgården ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Bik Karlskoga är på 14:e och sista plats.

I nästa match möter Bik Karlskoga Mora borta och Djurgården möter Nybro hemma. Båda matcherna spelas fredag 3 november 19.00.