Försäsongssegrar för Malmö och Timrå

Malmö och Timrå vann sina matcher på torsdagskvällen, mot Oskarshamn respektive Brynäs.

Oskarshamn har stått upp väl mot SHL-motstånd under försäsongens inledning. I försäsongspremiären mötte de Linköping och tog då den matchen till straffar efter att 1-1 stått sig efter såväl 60 som 65 minuter.

I kvällens match mot Malmö upprepades det scenariot.

Evan Weinger gav Oskarshamn ledningen, och det såg länge ut att bli matchens enda. Men en bit i den tredje perioden kom kvitteringen då nyförvärvet Nikola Pasic överlistade den annars storspelande Tomas Rydén i kassen.

I straffläggningen slog ett annat nyförvärv till: Linus Öberg. Och det blev det enda målet vi fick se i straffläggningen. Därmed knep Malmö sin andra raka vinst på försäsongen, efter att man tidigare besegrat Visby/Roma.

Oskarshamn möter HV71 redan imorgon. Malmö spelar mot samma motstånd på lördag.

Timrå besegrade Brynäs

SHL-nykomlingen Brynäs inledde ikväll sin försäsong med en match mot Timrå, som också inledde sitt matchspel för hösten ikväll. Det var Timrå som vann matchen med 3-1.

Efter en mållös förstaperiod sköt Jonathan Dahlén 1-0 och Dennis Värmhed 2-0 i upptakten på den andra akten. Brynäs reducerade i slutperioden genom Linus Lindblom, och hade sedan ett jätteläge att kvittera när Jack Kopacka kom fri med Jacob Johansson. Men i stället för 2-2 satte Oliver Johansson 3-1 i tom kasse i slutsekunderna.

Brynäs spelar igen på tisdag mot Örebro. Timrå spelar igen om exakt en vecka, då finska Vasa Sport kommer på besök.

I kvällens tredje försäsongsmatch vann Tingsryd mot Nybro med 3-2 efter förlängning. För Taifs del var det försäsongens första match. Nybro spelade sin andra och åkte på sin andra raka förlust, efter att tidigare ha förlorat med 4-1 mot Växjö.

Spelschema och resultat: Så spelar SHL-lagen under försäsongen 2024

Spelschema och resultat: Så spelar HA-lagen under försäsongen 2024.

TV: Norske talangen om veteranernas paractical joke