Formstarka Kalmar tog ännu en seger

Kalmar är nu inne i en stark period i Hockeyallsvenskan. När laget mötte Västerås borta i ABB Arena Nord på onsdagen kom tredje raka segern. Laget vann med 4-2 (1-0, 2-1, 1-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

Kalmars tränare Viktor Tuurala om matchen:

– Det är en bra insats från vår sida. Vi gillar vårt understöd i spelet med puck, och vi är inne i kampen från start. Hittar en bra rytm, vilket är en utmaning i en match som blir lite ryckig, men vi klarar av det väl.

Kalmar tog ledningen efter 16.42, genom Luka Burzan framspelad av Theoklis Theocharidis och Teemu Olavi Lepaus. Efter 6.37 i andra perioden gjorde Kalmar 0-2 genom Filip Nordström.

Efter 12.11 av perioden kunde Shane Gersich göra 1-2 för Västerås.

Kalmar gjorde 1-3 genom Teemu Olavi Lepaus efter 15.53. Västerås reducerade dock på nytt till 2-3 genom Konstantin Komarek efter 7.30 av matchen.

Kalmar kunde dock avgöra till 2-4 med 10.5 kvar av matchen genom Arvid Hurtig.

För Kalmar gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Västerås är på elfte plats.

I nästa match möter Västerås Västervik borta och Kalmar möter Tingsryd hemma. Båda matcherna spelas fredag 9 februari 19.00.