Formstarka Bik Karlskoga tog ännu en seger

Bik Karlskoga är nu inne i en stark period i Hockeyallsvenskan. När laget mötte AIK hemma i Nobelhallen på onsdagen kom tredje raka segern. Laget vann med 5-2 (3-1, 2-1, 0-0), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

AIK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 39 sekunder slog Richard Gynge till.

Bik Karlskoga kvitterade till 1-1 efter 15.56, när Hampus Plato hittade rätt.

Laget tog också ledningen efter 16.21, när Gustaf Thorell slog till framspelad av Viktor Lennartsson.

Bik Karlskoga ökade ledningen till 3-1 efter 19.01, genom Viktor Lennartsson assisterad av Viktor Lang och Gustaf Thorell.

Bik Karlskoga gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 3-1 till 5-1, målen av Rikard Olsén och Otto Stenberg. Det rycket avgjorde matchen.

Oscar Nord reducerade förvisso, men närmare än 5-2 kom inte AIK. Tredje perioden blev mållös och Bik Karlskoga tog därmed en stabil seger. I tredje perioden höll Bik Karlskoga i sin 5-2-ledning och vann.

Det här betyder att Bik Karlskoga ligger på sjunde plats i tabellen, och AIK är på andra plats. Så sent som den 30 januari låg AIK på sjätte plats i tabellen.

I nästa match, fredag 23 februari 19.00, har Bik Karlskoga Brynäs borta i Monitor ERP Arena, medan AIK spelar hemma mot Nybro.