Förlängningsseger för Bik Karlskoga mot Östersunds IK

Bik Karlskogas väg till seger mot Östersunds IK borta i Hockeyallsvenskan blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Bik Karlskoga avgöra till 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen.

Matchhjälte under onsdagsmötet mellan Östersund och Karlskoga blev bortalagets Filip Sveningsson, som gjorde det avgörande målet med bara 46 sekunder kvar att spela i förlängningen. Det innebär att Bik Karlskoga nu har sju segrar i följd i Hockeyallsvenskan.

Första perioden var jämn. Östersunds IK inledde bäst och tog ledningen genom Sebastian Benker efter 4.14, men Bik Karlskoga kvitterade genom Viktor Lennartsson efter 10.11. Efter 5.03 i andra perioden slog Viktor Granholm till, framspelad av Sebastian Fakt och Anton Öhman och gav Östersunds IK ledningen.

Bik Karlskogas Theodor Pistek gjorde 2-2 efter 10.21 framspelad av Henrik Larsson och Filip Sveningsson. Hampus Plato gjorde dessutom 2-3 efter 17.56 på pass av Jesper Norbäck och Gustaf Thorell.

2.41 in i tredje perioden nätade Östersunds IK:s Oscar Pettersson framspelad av Anton Öhman och Karl Johansson och kvitterade för Östersunds IK. I förlängningen tog det 4.14 innan Bik Karlskoga avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Filip Sveningsson, framspelad av Henrik Larsson och Eskild Bakke Olsen.

Det här var Östersunds IK:s 13:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bik Karlskogas elfte uddamålsseger.

Östersunds IK:s nya tabellposition är 13:e plats, medan Bik Karlskoga är på nionde plats.

Nästa motstånd för Östersunds IK är Tingsryd. Bik Karlskoga tar sig an Västerås hemma. Båda matcherna spelas fredag 26 januari 19.00.