Förlängningsseger för Almtuna mot SSK

Almtunas väg till seger mot SSK hemma i Hockeyallsvenskan blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Anton Klint gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Almtuna.

Almtunas fina hemmaform håller i sig. Segern var sjätte raka i Gränby ishall.

Första perioden blev mållös. Efter 4.09 i andra perioden gjorde SSK 0-1 genom Daniel Norbe.

Almtuna kvitterade till 1-1 genom William Proos efter 20.54 av perioden.

I förlängningen tog det 3.41 innan Almtuna också avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Anton Klint, på pass av Marcus Karlström och Oskar Asplund.

Det här var Almtunas 14:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också SSK:s åttonde uddamålsförlust.

Det här betyder att Almtuna är kvar på nionde plats, och SSK stannar på tredje plats, i tabellen.

Almtuna tar sig an Västervik i nästa match borta fredag 23 februari 19.00. SSK möter samma dag 20.30 Djurgården hemma.