Färjestad föll i toppmötet mot Skellefteå med 1-2

Färjestad räckte inte till i seriefinalen mot Skellefteå på lördagen. Skellefteå tog en tung skalp när man vann borta med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) i HockeyAllsvenskan norra.

Med en omgång kvar är Färjestad på andra plats i tabellen, medan Skellefteå leder serien. Tio poäng skiljer lagen åt.

Segermålet för Skellefteå stod Ronja Mogren för 18.00 in i tredje perioden.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 5.37 in i andra perioden som Skellefteå tog ledningen genom Ronja Mogren på pass av Nicoline Söndergaard Jensen och Pernilla Forsgren.

Färjestad kvitterade till 1-1 genom Gabriella Johansson i tredje perioden. Målet kom med 2.58 kvar att spela.

Skellefteå kunde dock avgöra till 1-2 med 2.60 kvar av matchen genom Ronja Mogren.

Färjestad har tre vinster och två förluster och 18–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skellefteå har fem vinster och 15–3 i målskillnad.

I sista omgången har Färjestad Björklöven hemma i Löfbergs Arena, söndag 18 februari 12.00.