Färjestad fick ge sig i toppmötet med Skellefteå på bortaplan

På söndagen mötte Skellefteå Färjestad i en riktig seriefinal i HockeyAllsvenskan norra. Matchen slutade med seger för hemmalaget Skellefteå med 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

Skellefteå startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.22 slog Laura Lerchova till framspelad av Ellen Lövgren och Sara Bjurvén.

Andra perioden blev mållös. 14.42 in i tredje perioden slog Pernilla Forsgren till på pass av Laura Lerchova och ökade ledningen för Skellefteå. Det fastställde slutresultatet till 2-0.

Det här betyder att Skellefteå är kvar i serieledning, och Färjestad stannar på andra plats, i tabellen. Fyra poäng skiljer lagen åt.

Nästa motstånd för Färjestad är Örebro Hockey. Lagen möts söndag 28 januari 16.00 i Behrn Arena.