Experternas kritik mot VIK: “För tidigt på säsongen för det”

Bojkott på läktaren och fortsatt tunga resultat på isen.
I hemmamötet med Mora kritiserade Väterås av experterna.
– Det är lite handbroms i, det är lite ängsligt, säger TV4:s Fredrik Söderström under 0–3-matchen.

Första perioden kom och gick. Det nya Västerås som rensat bort transatlanterna och satsat ungt för att återigen ta sats uppåt kunde inte få hål på Mora.

Det skulle dröja in i den 13:e minuten av andra perioden innan några av supportrarna fick jubla under fredagens möte. Petter Vesterheim spelade då fram Ture Linden i powerplay och frustrationen var tydlig i hemmalägret.

Kaptenen, Konstantin Komarek, som varit ute och sytt ett par stygn efter att en puck träffat honom i ansiktet, föll ihop i samband med en tekning och skrek sig till en utvisning för Abuse of Officials. Mora tog över matchen och i TV4 sågades VIK av experterna.

– Det är lite handbroms i, det är lite ängsligt och det är lite för tidigt på säsongen för att ha det, när man pratar om ångest, för mig, säger Fredrik Söderström i sändningen och fortsätter sedan inför tredje.
– För mig är det inget snack om att Mora har sugit tag i det här. Det skapar en oreda för Väterås i tankesättet. Nu är man där igen.

Johan Tornberg fyllde sedan i:

– Det är dem som ställer till det för sig själva. De kommer igång, men föder också en offensiv i Mora när de blir för aggressiva. Det blir lite på chans.

Tre mål insläppta i boxplay: “Oerhört besviken”

I den tredje perioden drog det sedan iväg. Olhaver satte 2–0 i ett nytt powerplay tidigt och fem minuter senare fullbordade man det hela med ett tredje mål i spelformen. Denna gång från Johan Persson. Det blev även slutresultatet i matchen.

– Oerhört besviken. Vi är för trubbiga i det offensiva spelet. Det är en första som ändå är helt okej, kanske att vi för spelet. De tar tag i det i början på andra, men vi får ändå med oss två PP som vi egentligen inte skapar något på. Sen får de powerplay och utnyttjar det. De gör tre och vi gör noll helt enkelt, säger tränaren, Karl Helmersson, till TV4 efter förlusten och fortsätter:
– Jag tyckte det var lite för energilöst i båset i den andra perioden. Alla måste vara med och bidra och driva det här laget.