Eriksson och Pitkänen avgjorde när SSK slog Östersunds IK

SSK tog till slut hem segern mot Östersunds IK i matchen i Östersund Arena på fredagen. Matchen i Hockeyallsvenskan slutade 1-2 (0-0, 1-2, 0-0).

Första perioden blev mållös. Efter 8.53 i andra perioden gjorde SSK 0-1 genom Marcus Eriksson.

Efter 12.46 av perioden kunde Johan Mörnsjö kvittera till 1-1 för Östersunds IK.

SSK gjorde dock 1-2 genom Miikka Pitkänen efter 13.30 och avgjorde matchen. I tredje perioden höll SSK i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Östersunds IK:s 18:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SSK:s nionde uddamålsseger.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Östersunds IK slutar på 13:e plats, och SSK på andra plats. Östersunds IK tvingas därmed kvala för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Och SSK är klart för Hockeyallsvenska slutspelet.