Efter förlustsviten: Seger igen för Haninge – 3-1 mot Troja/Ljungby

Inför matchen hade laget fem förluster i rad i HockeyAllsvenskan södra. Hemma mot Troja/Ljungby bröts den tuffa sviten för Haninge. Det blev 3-1 (0-1, 2-0, 1-0) i matchen på fredagen.

Troja/Ljungby tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Frida Simonsen framspelad av Agnes Törnlund. Efter 5.21 i andra perioden nätade Nadja Schillström, framspelad av Julia Sidblad och Sandra Halldén och kvitterade för Haninge.

Sandra Halldén gjorde dessutom 2-1 efter 14.38 på pass av Mercedes-Julie Kryger Nordvi och Julia Sidblad.

8.39 in i tredje perioden slog Lea Grandin Lindstedt till framspelad av Alexandra Cipparone och Katrine Westmark och ökade ledningen för Haninge. Därmed hade laget vänt matchen. 3-1-målet blev matchens sista.

Haninge ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Troja/Ljungby ligger sist, på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 10 februari. Då möter Haninge SSK i Scaniarinken 16.00. Troja/Ljungby tar sig an Team Uppsala borta 14.00.