Efter förlustraden: Seger igen för Almtuna – 4-1 mot Kalmar

Fyra förluster i rad i Hockeyallsvenskan fick räcka. Hemma mot Kalmar bröts den tuffa sviten för Almtuna. Det blev 4-1 (3-0, 0-0, 1-1) i matchen på onsdagen.

Kalmars tränare Viktor Tuurala tyckte till om matchen:

– Besvikna. Vi ger tillsammans bort för mycket tidigt, och har dåliga avstånd. Vi hade behövt spendera mer tid med 5 man på isen i andra för att ge oss tid att komma tillbaka, nu blir det för lite, för sent.

Almtuna spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av William Proos, William Eriksson och Hugo Blixt.

Andra perioden blev mållös. Efter 13.59 av matchen kunde Filip Nordström göra 3-1 för Kalmar.

Almtuna kunde dock avgöra till 4-1 med 2.7 kvar av matchen genom Hampus Harlestam.

Det här betyder att Almtuna ligger på nionde plats i tabellen, och Kalmar är på åttonde plats.

I nästa match, fredag 24 november 19.00, har Almtuna Bik Karlskoga borta i Nobelhallen, medan Kalmar spelar hemma mot Tingsryd.