Djurgårdens mardrömsminut – föll i genrepet

Djurgårdens två genrep mot Mora slutar i förluster.
Efter 2–3 senast tappade man ledningen till samma siffror under torsdagen.

En match återstod för Djurgården när man gick in på Hovet för att möta Mora. Mötet mellan lagen tidigare i veckan hade slutat med en 3–2-vinst för Dala-laget efter ett tidigt avgörande på övertiden. Suget efter form och en revansch tog stockholmarna ut på isen – men inte hela vägen till en seger denna gång heller. Efter 60 minuter skrevs siffrorna återigen till 2–3.

2–2 på ett direktskott och 2–3 efter en rörig situation framför mål såg till att Djurgården gick från att vara på väg mot ett succégenrep till en tung förlust. Detta inom en och samma minut med bara ett par kvar att spela av matchen. 19-årige Kalle Kratz blev den stora hjälte för Mora efter en match som annars dominerats av betydligt äldre spelare.

Dick Axelsson i fokus

Med 14:21 på klockan i den första perioden hade Linus Klasen stänkt in 1–0 i powerplay. Framspelningen kom från nye lagkamraten Dick Axelsson och tog Djurgården in i mitten-akten med en ledning. Mora svarade sent i den andra perioden med 1–1, men innan en minuts spel hade Dick Axelsson även fått jubla över ett eget mål under torsdagskvällen. 37-åringen hade fått klubban på en retur och lyfte sedan pucken över en liggande Topias Leinonen i Mora-målet.

Den tredje perioden bjöd på irritation och bråk, men även en möjlighet för Mora att kvittera. Axelssons hakning gav straff, men Viktor Andrén såg till att hålla tätt. Detta gjorde även Djurgårdsmålvakten fram till 18:31 då Moras snabba vändning avgjorde.

TV: DIF-fansens tifo inför första semifinalmötet med Mora