Djurgården tog ännu en seger – 7-3 mot Västerås

Djurgården fortsätter starkt i Hockeyallsvenskan. När laget mötte Västerås borta i ABB Arena Nord på fredagen kom ännu en seger. Laget vann med 7-3 (2-2, 2-1, 3-0). I och med detta har Djurgården fyra segrar i rad.

Västerås började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.21 slog Trevor Mingoia till.

Djurgården kvitterade till 1-1 efter 11.05, genom Frederik Schlyter assisterad av Olle Liss.

Västerås tog ledningen på nytt efter 16.08, när Jimmie Jansson hittade rätt framspelad av Shane Gersich och Ludvig Östman.

Djurgården kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden när Alexander Ytterell hittade rätt assisterad av Daniel Brodin och Linus Klasen.

Djurgården startade också andra perioden vassast. Laget gick upp till en 2-4-ledning genom mål av Wiktor Nilsson och Alexander Ytterell innan Västerås svarade och gjorde 4-3 genom Shane Gersich. I tredje perioden var Djurgården starkast och gick från 3-4 till 3-7 genom mål av Arvid Costmar, Wiktor Nilsson och Linus Klasen och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.30 kvar att spela.

Linus Klasen gjorde ett mål för Djurgården och spelade fram till tre mål, Alexander Ytterell stod för tre poäng, varav två mål och Wiktor Nilsson gjorde två mål och ett assist.

Västerås ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Djurgården ligger på nionde plats.

Nästa motstånd för Västerås är Brynäs. Lagen möts onsdag 6 december 19.00 i Monitor ERP Arena. Djurgården tar sig an Almtuna hemma måndag 4 december 19.00.