Djurgården svårslaget på hemmaplan – nu nio raka segrar hemma

Djurgården har en riktigt fin segerrad på hemmaplan. Vinsten mot Östersunds IK på onsdagen med 4-3 (0-0, 3-0, 1-3) innebär att laget har nio matcher i rad med seger hemma i Hockeyallsvenskan.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Djurgården spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Olle Liss, Linus Eriksson och Ludvig Rensfeldt. Efter 4.44 i tredje perioden ökade Djurgården på till 4-0 genom Melvin Wersäll.

Isak Garfve, Georgs Golovkovs och Sebastian Fakt reducerade tre gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-3 kom inte Östersunds IK.

Djurgården har tre segrar och två förluster och 19–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Östersunds IK har en vinst och fyra förluster och 13–24 i målskillnad. Det här var Djurgårdens åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Östersunds IK:s tolfte uddamålsförlust.

Djurgården ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Östersunds IK är på 14:e och sista plats. Ett fint lyft i tabellen för Djurgården som så sent som den 3 december låg på nionde plats.

Nästa motstånd för Djurgården är Nybro. Östersunds IK tar sig an SSK borta. Båda matcherna spelas fredag 5 januari 19.00.