Djurgården lyckades säkra segern mot Björklöven

Segern på hemmaplan med 4-3 (2-1, 2-1, 0-1) gör att Djurgården har säkrat segern i matchserien mot Björklöven i HockeyAllsvenskan Kvartsfinal. Djurgården vann totalt med 4-1 i matcher.

Djurgården startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 20 sekunder slog Axel Andersson till på pass av Linus Klasen och Marcus Krüger.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 5.14 slog Marcus Krüger till assisterad av Kevin Karlsson och Axel Andersson.

Efter 12.04 i första perioden nätade Malte Sjögren, på pass av Liam Dower Nilsson och Fredric Andersson och reducerade åt Björklöven.

Björklöven kvitterade till 2-2 efter 20.26, när Alexander Wiklund hittade rätt framspelad av Daniel Rahimi och Malte Sjögren.

Djurgården gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 2-2 till 4-2, målen av Daniel Glad och Olle Liss. Målen punkterade matchen. Björklöven reducerade till 4-3 med 1.03 kvar att spela genom Scott Pooley på pass av Liam Dower Nilsson och Jesper Lindgren. Mer än så blev det dock inte för Björklöven.