Djurgården fortsätter vinna – 5-3 mot Almtuna

Djurgården är svårslaget i Hockeyallsvenskan. Mot Almtuna hemma på Hovet på måndagen blev det seger igen. Laget vann med 5-3 (1-1, 2-1, 2-1) och har nu fem segrar i rad.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Anton Gradin efter 11.43, men Almtuna kvitterade genom Oliver Kandergård efter 16.35. Efter 2.07 i andra perioden gjorde Djurgården 2-1 genom Melvin Wersäll.

Almtuna kvitterade till 2-2 genom Marcus Karlström efter 5.56 av perioden.

Djurgården gjorde 3-2 genom Linus Klasen efter 16.58. Djurgården utökade ledningen genom Alexander Ytterell efter 12.42 i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Olle Norberg reducerade dock för Almtuna med bara fyra minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

Djurgården kunde dock avgöra till 5-3 med 55 sekunder kvar av matchen genom Anton Gradin.

Almtunas Hampus Harlestam hade tre assists.

För Djurgården gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Almtuna är på nionde plats.

Nästa motstånd för Djurgården är Mora. Almtuna tar sig an Nybro borta. Båda matcherna spelas onsdag 6 december 19.00.