Brynäs vann efter stark vändning mot Västervik

Hemmalaget Västervik ledde matchen mot Brynäs, men i andra perioden fick Brynäs rejäl utdelning. Laget gjorde tre raka mål, och Västervik orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 2-5 (1-1, 0-3, 1-1) i matchen i Hockeyallsvenskan.

Första perioden var jämn. Västervik inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Anton Svensson efter bara 33 sekunder, men Brynäs kvitterade genom Tyler Kelleher efter 10.59. Brynäs spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Johannes Kinnvall, Jack Kopacka och Anton Ohlsson. Västervik reducerade dock till 2-4 genom Gustav Salmi-Lilja efter 5.00 av matchen.

Brynäs kunde dock avgöra till 2-5 med åtta sekunder kvar av matchen genom Johan Larsson.

Västervik har en vinst och fyra förluster och 13–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Brynäs har tre vinster och två förluster och 14–12 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Västervik på 13:e plats och Brynäs på andra plats.

Västervik tar sig an Östersunds IK i nästa match borta tisdag 21 november 19.00. Brynäs möter SSK hemma onsdag 22 november 19.00.