Junioren hjälte i toppmötet – efter vackra straffen

Toppmöte mellan Södertälje och Björklöven. Då stal Bruno Osmanis, född 2006, showen med en vacker straff som blev matchavgörande.
–  Jag visste vad jag skulle göra – och jag bara gjorde det, säger stortalangen till TV4 om avgörandet.

Björklövens målvakt Joona Voutilainen och Bruno Osmanis jublar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Björklöven den 27 september 2024 i Södertälje.

Det blev ett riktigt toppmöte mellan Björklöven och Södertälje. De båda lagen har startat säsongen väldigt fint, och drabbades samman i omgång tre. Då blev det också en händelserik förstaperiod – där Södertälje klev ifrån till 2-0 genom mål av Filiph Engsund och Ludvig Hedström.

Men innan 20 minuter var spelade hann Björklöven vända på steken.

Oscar Tellström reducerade till 2-1 innan Lenni Killinen kvitterade kort därefter. Med sju sekunder kvar att spela av perioden snärtade Gustaf Possler också in 3-2 för bortalaget med ett rappt handledsskott.

I den andra perioden saknades det inte chanser, men målen uteblev. De båda finska målvakterna, Joona Voutilainen i Björklöven och Frans Tuohimaa i Södertälje, imponerade.

Bruno Osmanis avgjorde

Kvitteringen till 3-3 kom dock tidigt i den tredje perioden. Juho Liuksiala, som har varit petad i de första matcherna, skrinnade sig fri och stänkte dit målet.

Matchen gick sedan till straffar där junioren Bruno Osmanis avgjorde och blev en stor matchhjälte med sitt vackra straffmål i den femte straffomgången.

– Jag visste vad jag skulle göra – och jag bara gjorde det. Det var riktigt najs och en bra känsla att få göra mål, säger lettländaren till TV4 efter matchen.

TV: Linus Omark om framåtlutade Luleå