Hellkvist sågar Björklöven: “Sämsta jag har sett sen jag kom till löven”

Björklöven förlorade sin första match efter fulltid i toppmötet mot Oskarshamn. Då var huvudtränare Björn Hellkvist rejält besviken på sitt lag.
– Det kunde ha stått 11-0 till Oskarshamn efter tio minuter, säger Hellkvist i TV4-studion efter matchen.

Oskarshamn knaprade in på Björklöven i toppen av Hockeyallsvenskan och vann toppmötet under onsdagen. Det efter att ha kommit ut starkt i matchen och tagit ledningen med 3-0 innan halva matchen var spelad.

Efter valde Björklöven också att stänga in sig i omklädningsrummet en längre tid, och när Björn Hellkvist till slut kom ut till TV4-studion var han rejält irriterad. Tränaren höll inte igen med kritiken mot sitt egna lag.

– Vi är bedrövliga. Första perioden är jättedåligt. Det är det sämsta jag har sett sen jag kom till Löven. Det är klart att efter lite stora segrar, 11-0 mot Mora, kanske man tycker att man är lite bättre än vad man är. Man kommer ner på jorden snabbt i alla fall. Det är positivt, man svävar inte iväg så långt.

Björklöven var nära att göra en comeback i matchen sedan man reducerade till både 3-1 och 3-2. Där det sista målet kom bara 22 sekunder in i den tredje perioden. Laget skapade sedan lägen för att göra kvitteringen, men istället kom 4-2 till Oskarshamn när Rasmus Bengtsson prickade in ett skott från blålinjen.

– Vi hade definitivt inte skaffat oss marginal i dag utan vi kom ut lite goa på isen. Det kunde ha stått 11-0 till Oskarshamn efter tio minuter.

Serieledningen är kvar hos Björklöven men det är nu bara en poäng ner till Oskarshamn och Södertälje.

TV: William Nylanders två mål mot Tampa Bay