Björklöven besegrade Sundsvall – efter poäng från juniorerna

I en match präglad av plexiglas-kaos var Björklöven illa ute mot Sundsvall.
Till slut säkrade man 4–2-segern efter poäng från juniorerna.

Efter 1–3-förlusten mot MoDo i första matchen av SCA-cupen valde Björn Hellkvist och Björklöven att kasta in nya ansikten i och med ett tätt spelschema. Detta till tisdagens möte med Hockeyettan-motståndet, Sundsvall

De nya juniorerna Markus Sieradzkis, Elias Ivansson och Adam Persson fick samtliga chansen, utöver Bruno Osmanis, som tidigare imponerat stort, och till en början såg det också ut att få önskad effekt. Jacob Olofsson hittade 1–0 innan just 06:an, Sieradzkis, spelade fram Oscar Tellström till 2–0. Skotten i första perioden slutade 17–1 till “Löven” och läget var under kontroll – för en stund.

Illa ute i andra perioden

Den andra perioden präglades, precis som den första, av att plexiglaset gick sönder, men denna gång var det Sundsvall som fick igång målskyttet. Emil Lindblom och Sebastian Kaijser gjorde 1–2 och 2–2 i powerplay och plötsligt var mötet utjämnat.

Ett lite pressat Björklöven klev därefter ut i den tredje perioden och återtog ledningen snabbt. Joel Mustonen hittade nät efter en assist av Erik Andersson redan 26 sekunder in, innan “Löven” utökade tre minuter senare genom Linus Cronholm. Denna gång var det 17-årige Bruno Osmanis som stod för framspelningen.

19-årige Melker Thelin vaktade Björklövens mål och räddade 25 av 27 skott, varav 16 kom i mittenperioden.

Härnäst (onsdag 28/8) väntar ett möte med Timrå för Björklöven.