Björklöven avgjorde i förlängningen mot Brynäs

Det blev en riktigt spännande match när Brynäs mötte Björklöven i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där Björklöven var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (2-2, 2-2, 0-0, 1-0). Myles Powell blev matchhjälte för Björklöven med sitt mål blott 28 sekunder in i förlängningen.

Segern var Björklövens fjärde på de senaste fem matcherna.

Brynäs började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 56 sekunder slog Jack Kopacka till på pass av Jordie Benn och Johan Larsson.

Björklöven kvitterade till 1-1 efter 8.12, genom Gustav Possler assisterad av Malte Sjögren och Fredric Andersson.

Brynäs tog ledningen på nytt efter 16.05, när Linus Lindblom fick träff framspelad av Karlis Cukste och Chad Billins.

Björklöven kvitterade till 2-2 efter 16.24, när Joel Mustonen slog till på pass av Jacob Olofsson och Liam Dower Nilsson.

Brynäs gjorde 3-2, återigen genom Jack Kopacka efter 1.12 i andra perioden.

Tidigt i perioden av perioden kunde Fredric Andersson kvittera till 3-3 för Björklöven.

Brynäs tog ledningen på nytt, återigen genom Jack Kopacka efter 4.03.

Björklöven gjorde 4-4 genom Alexander Wiklund med 1.25 kvar att spela av perioden. Laget avgjorde matchen med -1.32 kvar att spela genom Myles Powell framspelad av Alexander Wiklund. Powell fullbordade därmed Björklövens vändning.

Brynäs Jack Kopacka gjorde tre mål.

Det här var Brynäs femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Björklövens tionde uddamålsseger.

Det här betyder att Brynäs är kvar i serieledning, och Björklöven stannar på fjärde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Brynäs är Bik Karlskoga. Björklöven tar sig an Östersunds IK hemma. Båda matcherna spelas onsdag 31 januari 19.00.