AIK:s form fortsätter – hänger på i toppen

Det blev uddamålsseger för bortalaget AIK i matchen mot Östersunds IK i Östersund Arena. Laget vann onsdagens match i Hockeyallsvenskan med 2-1 (1-1, 1-0, 0-0).

Segern var AIK:s sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. AIK inledde bäst och tog ledningen genom Lukas Zetterberg efter 11.57, men Östersunds IK kvitterade genom Linus Videll bara tre minuter senare. Efter 15.43 i andra perioden slog Christoffer Björk till, på pass av Scott Pooley och Filip Windlert och gav AIK ledningen. Tredje perioden blev mållös, och AIK höll i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Östersunds IK:s andra uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Östersunds IK ligger på 13:e plats i tabellen, och AIK är på sjunde plats. Noteras kan att AIK sedan den 28 september har avancerat fem placeringar i tabellen.

Östersunds IK tar sig an Bik Karlskoga i nästa match hemma fredag 25 oktober 19.00. AIK möter samma dag 18.00 Västerås borta.