Bjerselius och Engsund bakom SSK:s avgörande mot Tingsryd

SSK vann hemma mot Tingsryd i Hockeyallsvenskan med 5-0. Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Jacob Bjerselius gjorde 4-0 och Filiph Engsund två minuter senare gjorde 5-0 i sista perioden.

De två första perioderna blev mållösa. SSK:s Ludwig Blomstrand gjorde 1-0 efter 20 minuters spel i andra perioden på pass av Sebastian Dyk och Daniel Norbe. I tredje perioden var SSK starkast och gick från 1-0 till 5-0 genom mål av Emil Alba, Marcus Eriksson, Jacob Bjerselius och Filiph Engsund och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 31 sekunder kvar att spela.

Emil Alba och Marcus Eriksson gjorde ett mål och två assist var för SSK.

I tabellen innebär det här att SSK nu ligger på åttonde plats. Tingsryd är på tolfte plats.

I nästa match, fredag 20 oktober 19.00, har SSK Västervik borta i Tjusthallen, medan Tingsryd spelar borta mot Västerås.

TV: Studio Oddset Hockey om SHL-tränarna som ligger pyrt till