Bik Karlskoga säkrade segern mot Kalmar

Segern på hemmaplan med 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) gör att Bik Karlskoga har vunnit matchserien mot Kalmar i Hockeyallsvenskans åttondelsfinal. Bik Karlskoga vann totalt med 2-1 i matcher.

Kalmars tränare Viktor Tuurala:

– En jämn match, vi är väl lite spända i första perioden, därefter släpper vi ner axlarna och presterar ett spel vi står för. Tyvärr är vi på fel sida resultatet idag, så är det ibland i tävlingsidrott. Gratulerar våra motståndare till avancemanget.

Bik Karlskoga tog ledningen efter 13.30, genom Eskild Bakke Olsen. Efter 9.15 i andra perioden slog Jesper Sellin till, på pass av Sebastian Ottosson och kvitterade för Kalmar.

Bik Karlskogas Jesper Kokkonen gjorde 2-1 efter 11.28.

Tredje perioden var länge mållös. Bik Karlskoga gick från 2-1 till 5-1 genom tre snabba mål på 3.25 i slutet av perioden av Otto Stenberg, Jesper Kokkonen och Andre Edvardsen Simen och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 14 sekunder kvar att spela.

Eskild Bakke Olsen gjorde ett mål för Bik Karlskoga och två målgivande passningar.