Bik Karlskoga kom inte ikapp Björklöven – föll mot Mora

Bik Karlskoga hoppades kunna ta sig om Björklöven och sno åt sig sjätteplatsen. Men efter förlusten mot Mora får man inrikta sig på en åttondelsfinal. Mora stannade på femte plats medan Bik Karlskoga är sjua efter 3–2 (1–1, 0–0, 2–1).

Noah Steen slog till 17.56 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Första perioden var jämn. Mora inledde bäst och tog ledningen genom Chad Yetman efter 6.02, men Bik Karlskoga kvitterade genom Andre Edvardsen Simen efter 16.34.

Andra perioden blev mållös. Mora gjorde 1-2, på nytt genom Chad Yetman efter 3.33 i tredje perioden.

Bik Karlskoga gjorde 2-2 genom Viktor Lennartsson med 3.21 kvar att spela av matchen.

Mora kunde dock avgöra till 2-3 med 2.4 kvar av matchen genom Noah Steen.

Bik Karlskoga har fyra vinster en förlust och 18–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har tre vinster och två förluster och 10–12 i målskillnad. Det här var Bik Karlskogas tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Moras tolfte uddamålsseger.

Serien är nu färdigspelad. Bik Karlskoga slutar på sjunde plats, och Mora på femte plats.