Bik Karlskoga avgjorde i sista perioden och vann mot Östersunds IK

Bik Karlskoga vann borta mot Östersunds IK i Hockeyallsvenskan med 2-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Bik Karlskoga avgjorde i sista perioden.

Andre Edvardsen Simen slog till 6.11 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Östersunds IK tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Carl Skärström på pass av Oscar Pettersson och Henrik Marklund. Efter 14.36 i andra perioden slog Andre Edvardsen Simen till, på pass av Jesper Norbäck och Albert Lyckåsen och kvitterade för Bik Karlskoga. 6.11 in i tredje perioden slog Andre Edvardsen Simen till på nytt framspelad av Kalle Jellvert och Stefan Milosevic och avgjorde matchen för Bik Karlskoga. Edvardsen Simen fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Östersunds IK:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bik Karlskogas femte uddamålsseger.

Bik Karlskogas nya tabellposition är tionde plats, medan Östersunds IK är på 14:e och sista plats.

I nästa match möter Östersunds IK Västerås hemma och Bik Karlskoga möter Kalmar hemma. Båda matcherna spelas onsdag 29 november 19.00.