Bik Karlskoga avgjorde i förlängningen mot Västervik

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Bik Karlskoga avgöra den jämna matchen borta mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 5-6 (2-3, 2-2, 1-0, 0-1). Matchhjälte blev Andre Edvardsen Simen, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Bik Karlskoga var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-5.

5.39 in i tredje perioden nätade Västerviks Victor Öhman återigen på pass av Theo Jacobsson och Kristjan Cepon och kvitterade för Västervik. I förlängningen tog det 3.19 innan Bik Karlskoga avgjorde till 5-6. Stor matchhjälte blev Andre Edvardsen Simen, framspelad av Måns Krämer.

Västerviks Theo Jacobsson stod för ett mål och två assists.

Västervik har en vinst och fyra förluster och 12–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bik Karlskoga har två vinster och tre förluster och 13–20 i målskillnad. Det här var Västerviks sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bik Karlskogas sjätte uddamålsseger.

Västerviks nya tabellposition är 13:e plats, medan Bik Karlskoga är på tolfte plats.

På fredag 8 december 19.00 spelar Västervik borta mot Djurgården, och Bik Karlskoga hemma mot Brynäs.