Almtuna vinnare mot Björklöven – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Almtuna tog emot Björklöven i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 6-5 (2-0, 2-3, 1-2, 1-0). Alexander Ljungkrantz blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål blott 31 sekunder in i förlängningen.

Segern var Almtunas fjärde på de senaste fem matcherna.

Almtuna startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Hampus Harlestam och Valdemar Johansson. I andra perioden var det i stället Björklöven som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Björklöven var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

Almtunas Elliot Ekmark hade tre assists.

Det här var Almtunas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Björklövens fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Almtuna ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och Björklöven på andra plats.

Måndag 4 december 19.00 spelar Almtuna borta mot Djurgården. Björklöven möter Kalmar hemma i Winpos Arena onsdag 6 december 19.00.