Avgjorde – med en sekund kvar av förlängningen

Almtuna tog en stark seger mot Nybro borta i Hockeyallsvenskan. I förlängningen kunde Almtuna avgöra till 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Anton Klint blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål med bara en sekund kvar i förlängningen.

Almtuna tog ledningen efter nio minuters spel, genom Elliot Ekmark på pass av Jonatan Lundgren och Marcus Karlström. Efter 2.12 i andra perioden slog Radek Muzik till, framspelad av Julius Bergman och Nichlas Torp och kvitterade för Nybro. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 4.59 innan Almtuna avgjorde till 1-2. Stor matchhjälte blev Anton Klint, på pass av Arvid Bergström och Oliver Kandergård.

Det här var Nybros sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Almtunas andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Almtuna nu ligger på elfte plats. Nybro är på nionde plats. Ett fint lyft för Nybro som låg på 13:e plats så sent som den 10 oktober.

Nybro tar sig an Kalmar i nästa match borta lördag 26 oktober 20.30. Almtuna möter Vimmerby hemma fredag 25 oktober 19.00.