Almtuna stod för imponerande vändning

Bortalaget Nybro hade greppet inför tredje perioden och ledde med 1-0 i Hockeyallsvenskan. Men Almtuna vände på matchen och vann till slut med 2-1.

Almtuna har skapat en skön vinnarkänsla i Gränby ishall. Segern mot Nybro betyder att laget har vunnit fyra raka matcher på hemmaplan.

Första perioden blev mållös. Det var först 14.37 in i andra perioden som Nybro tog ledningen genom Adam Persson framspelad av Jacob Grönhagen och Hannes Johansson.

11.48 in i tredje perioden nätade Almtunas Alexander Ljungkrantz framspelad av Oskar Asplund och Marcus Karlström och kvitterade för Almtuna.

Efter 14.35 slog Hugo Blixt till på pass av Anton Klint och avgjorde matchen. Blixt fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Almtunas tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nybros åttonde uddamålsförlust.

Almtuna ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Nybro är på sjunde plats.

I nästa match, lördag 10 februari 18.00, har Almtuna Brynäs borta i Monitor ERP Arena, medan Nybro spelar hemma mot Västerås.